eur:
367.70
usd:
342.06
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Dugóban araszoló busz a Budakeszi úton
Nyitókép: forrás: Facebook

Kiderült, pontosan mennyit ülnek dugóban a magyar autósok

Tavaly a statisztikák szerint nagyságrendekkel durvább dugók voltak a magyar fővárosban, mint Bécsben, Pozsonyban, vagy akár Berlinben.

Tavaly több mint fél hetet, összesen 86 órát vesztegelt a forgalmi dugóban egy átlagos autós a magyar fővárosban. Az Inrix számos fontos faktor összevetésével számolta ki, melyek a világ leglassabb autóközlekedésű városai. A világranglistán Budapest a 23. helyet foglalja el. Ez 6 százalékos javulás a tavalyi számhoz képest, az európai fővárosokat nézve azonban hazánké továbbra is igen elől helyezkedik el – írja a Pénzcentrum.

Európán belül messze a Londonban pazarolnak a legtöbb időt az autósok a dugóban ácsorgásra, egészen pontosan átlag 156 órát. Az euópai fővárosok sorában a második helyen Párizs (138 óra), a harmadikon Dublin (114 óra) áll. Az euróőia fővárosok közül még Rómában, Brüsszelben és Bukarestben voltak kénytelenek többet várakozni az autósok, mint a Budapesten.

Jóval több időt töltenek dugóban magyar fővárosban utazók annál, mint amennyit mondjuk Berlinben (71 óra) vagy Varsóban (64 óra). A közvetlen szomszédainkkal összeveteve pedig méginkább durva a kontraszt. Pozsonyban 41, Bécsben 37, Ljubljanában 32 órát vesztegeltek dugóban az autósok.

Az adatok szerint a nagyobb magyar vidéki városokban a következő a dugóban töltött órák száma:

  • Szombathely – 41 óra
  • Szeged – 32 óra
  • Miskolc – 31 óra
  • Nyíregyháza – 26 óra
  • Pécs – 24 óra
  • Győr – 23 óra
  • Kecskemét – 18 óra
Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×