eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dugóban araszoló busz a Budakeszi úton
Nyitókép: forrás: Facebook

Kiderült, pontosan mennyit ülnek dugóban a magyar autósok

Tavaly a statisztikák szerint nagyságrendekkel durvább dugók voltak a magyar fővárosban, mint Bécsben, Pozsonyban, vagy akár Berlinben.

Tavaly több mint fél hetet, összesen 86 órát vesztegelt a forgalmi dugóban egy átlagos autós a magyar fővárosban. Az Inrix számos fontos faktor összevetésével számolta ki, melyek a világ leglassabb autóközlekedésű városai. A világranglistán Budapest a 23. helyet foglalja el. Ez 6 százalékos javulás a tavalyi számhoz képest, az európai fővárosokat nézve azonban hazánké továbbra is igen elől helyezkedik el – írja a Pénzcentrum.

Európán belül messze a Londonban pazarolnak a legtöbb időt az autósok a dugóban ácsorgásra, egészen pontosan átlag 156 órát. Az euópai fővárosok sorában a második helyen Párizs (138 óra), a harmadikon Dublin (114 óra) áll. Az euróőia fővárosok közül még Rómában, Brüsszelben és Bukarestben voltak kénytelenek többet várakozni az autósok, mint a Budapesten.

Jóval több időt töltenek dugóban magyar fővárosban utazók annál, mint amennyit mondjuk Berlinben (71 óra) vagy Varsóban (64 óra). A közvetlen szomszédainkkal összeveteve pedig méginkább durva a kontraszt. Pozsonyban 41, Bécsben 37, Ljubljanában 32 órát vesztegeltek dugóban az autósok.

Az adatok szerint a nagyobb magyar vidéki városokban a következő a dugóban töltött órák száma:

  • Szombathely – 41 óra
  • Szeged – 32 óra
  • Miskolc – 31 óra
  • Nyíregyháza – 26 óra
  • Pécs – 24 óra
  • Győr – 23 óra
  • Kecskemét – 18 óra
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×