eur:
369.39
usd:
342.60
bux:
49342.40
2023. június 8. csütörtök Medárd
Nyitókép: Pixabay

Közeledik egy hidegfront, esőre cseréli a napsütést - előrejelzés

Ezúttal nem hétvégére romlik el az idő. A hidegfront majd csak hétfőn érkezik.

Kettősség jellemzi kontinensünk időjárását. A kontinens nyugati országai fölött hullámzó frontrendszer húzódik, csapadék is többfelé előfordul, Dél-Norvégiából pedig kiadós mennyiségű esőt jelentettek. A frontrendszerrel együtt enyhe légtömeg érkezett, ezért jelenleg Franciaország és Spanyolország Európa legmelegebb térsége.

Ezzel szemben a középső és keleti tájakon elhelyezkedő magasnyomást kontinentális hideg levegő tölti ki, ezért jelentős az éjszakai lehűlés, és a csúcshőmérséklet is elmarad a nyugati partvidéken mért értékektől.

Magyarország időjárását szombat estig továbbra is anticiklonális hatás alakítja.

Napos idő várható, fátyolfelhőzet csak olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz.

A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő térségében pénteken helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között valószínű.

A részleteket a szakember mondja el:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vigyázz! – Ezzel az új trükkel próbálják ellopni a pénzed a telefonos csalók az OTP Bank és az Államkincstár nevében

Vigyázz! – Ezzel az új trükkel próbálják ellopni a pénzed a telefonos csalók az OTP Bank és az Államkincstár nevében

Jó napot kívánok, az OTP Banktól telefonálok azért, mert banki biztonsági rendszerünkben azt látjuk, hogy Ön megpróbált az elmúlt percekben 78-78 ezer forintot három egymás utáni alkalommal is kiutalni a számlájáról, és le akarjuk ellenőrizni, hogy valóban Ön próbálta-e végrehajtani ezeket a gyanús tranzakciókat – ezzel indította a hívást csütörtökön délután a magát az OTP Bank munkatársának kiadó hölgy egyik gazdasági elemző kollégánk felé a 06-1-488-87-27-es budapesti vezetékes számról. Aztán a fordulatos, egyre gyanúsabb telefonhívás vége az lett, hogy egy férfi csaló rávágta a telefont a kollégánkra, ő ugyanis rájött a furfangos átverési kísérletre, amibe extrém gyanús módon az Államkincstár informatikai biztonsági irodáját is belekeverték. Az eset sok más mellett azért is tanulságos, mert rengeteg magyar lakossági magánszemélynek van az Államkincstárnál lakossági állampapírja az értékpapírszámláján, így a bankszámla-tulajdonosok mellett ők is igencsak pórul járhatnak, ha bedőlnek a csalóknak, hiszen az általuk javasolt pár lépéssel el tudnak jutni odáig, hogy az összes megtakarításunkat ellopják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 8. 17:39
×
×
×
×