INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

orbán viktor

szíriai földrengés

segélyakció

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2023. március 17-én. II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője (b), József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője (b2), valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője (j, háttal) köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért. A kormányfő mellett Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (j3).

Orbán Viktor: Magyarország újabb segélyt nyújtana a szíriai földrengés károsultjainak

Infostart / MTI

A miniszterelnök erről akkor beszélt, amikor a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadta a Karmelita kolostorban.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt.

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018