eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A balatonföldvári kikötő részlete 2018. június 1-jén. A Balaton egyik legnagyobb vitorláskikötője több mint 400 férőhelyes.
Nyitókép: MTI/Varga György

Egy új és drága megoldás jelent meg a balatoni ingatlanpiacon

A kikötőkben megjelentek azok az ingatlanpiaci szereplők, akik nyaraló helyett inkább egy sok tízmillió forint értékű hajót vásárolnak, amire aztán nem sporteszközként, hanem vízen úszó lakásként tekintenek.

A kikötőhelyek tekintetében drámai a helyzet a Balatonnál, hiszen nemcsak egyre több a hajó a tavon, hanem azok gyakran egyre nagyobbak is. A hajók számát pontosan nem lehet meghatározni, mivel hivatali nyilvántartás csak az engedéllyel vezethető, lajstromba vett vízi járművekről létezik, de a szakértők általában nyolcezerre becsülik a balatoni hajók mennyiségét – írja a napi.hu.

Bő egy évtizede még akciókkal csábították a bérlőket a félig kihasznált kikötők, ma viszont már kihalásos alapon, vagyis várólisták szerint lehet helyhez jutni.

Az ingatlanárak emelkedésével új tendencia a Balatonnál, hogy megjelentek olyanok, akik inkább egy 60-100 millió forint értékű vitorlást, vagy egy még ennél is drágább elektromos meghajtású hajót vásárolnak, ami kvázi nyaralóként is szolgálhat a vízen.

Ezek a hajótulajdonosok gyakran nem elsősorban sporteszközként tekintenek a tulajdonukra, hanem inkább mint vízen úszó ingatlanra, amivel alkalomadtán ki is mehetnek a nyílt vízre.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×