eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Color close up image of a cars turn signal blinking on the side.
Nyitókép: bizoo_n/Getty Images

Drága mulatság lesz az autó, ha nem lép gyorsan

Csaknem százezer gépjármű-tulajdonosnak kell március 1-jén éjfélig rendeznie a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást.

Annak a közel százezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb március 1-jén éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – emlékeztet az autosvilag.com a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége felhívására.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a befizetés elmulasztásának szigorú következményei vannak: a biztosítónak mérlegelés nélkül törölnie kell az adott szerződést, tehát onnantól az autós viseli a teljes kárveszélyt. Vagyis nincs fedezetben a gépjármű, amíg a biztosítás díja be nem érkezik a biztosítóhoz.

Ráadásul ha nem fizetik a díjat, az nemcsak kárveszéllyel jár, hanem újabb költséget jelent, mert be kell fizetni a biztosítás díját az úgynevezett türelmi időszakra. Március 1-jétől kezdve a megkötés időpontjáig pedig fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami jóval magasabb, mint a normál díjszabás.

Idén a fedezetlenségi díj mértéke személyautóknál – teljesítménytől függően – naponta 650-1400 forint között alakul, teherautóknál pedig elérheti a napi 5380 forintot is. A biztosítást ugyanazon biztosítónál kell megkötni, és a fedezetlenségi díj mellett – választási lehetőség nélkül – a teljes évre vonatkozó köteleződíjat is egyszerre kell befizetni – jegyzi meg az autós szakportál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×