eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 216-os busz halad át a Lánchídon a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hamarosan nagyobb lesz a forgalom a Lánchídon, de ennek nem mindenki örül majd

Jelentősen nagyobb kapacitást biztosít március 20-tól a BKK a Lánchídon: a jelenleginél is több busz közlekedik majd Buda és Pest között, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán.

Csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen kelhetnek át a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon, hiszen a jelenlegihez képest átlagosan öttel több jármű közlekedik óránként Buda és Pest között.

A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 %-kal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.

Március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenleg is érvényben lévő menetend szerint indulnak majd - áll a BKK közleményében amelyet az Infostart is megkapott.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×