eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ügyfelek álnak sorba a budapesti Mammut I. bevásárlóközpont postahivatalában egy külön pultnál, hogy feladják adóbevallásukat 2013. május 21-én. A mai napon éjfélig lehet benyújtani a személyi jövedelemadó-bevallásokat a tavalyi évről.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Magyar Posta: zárva marad a kis posták nagy többsége

Az energiaválság miatt bezárt 364 kis postából mindössze 45 újranyitását engedélyezte a Magyar Posta Zrt.

A társaság új vezetése azt közölte: arra törekszik, hogy racionalizálja és modernizálja a szervezetet, valamint megteremtse a gazdaságos működtetés alapjait. Ennek megfelelően három olyan intézkedést hozott, amelyek elősegítik ezen célok elérését:

  1. Új Postapartner Program kialakítása

    A posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (például élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek még nagyobb számban vehetenek részt. Nemzetközi viszonylatban számos országban hasonló formában működnek posták. Korábban már 19 Takarékbank-fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával került tesztelésre a partneri üzemeltetési forma. A Magyar Falu Program keretében megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba integrálódik be postai szolgáltatás. A tapasztalatok szerint ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partner vállalkozások számára hatékonyan és eredményesen működik.

  2. Postai hálózat üzemeltetését érintő döntés

    A társaság az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Azokon a településeken, ahol az önkormányzatok vállalták, hogy a szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott tovább működhettek a kis posták. Ennek eredményeképpen 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a Magyar Posta Zrt.

  3. Szerződés üzemeltetés

    A Magyar Posta Zrt. megújított feltételekkel továbbra is lehetőséget biztosít a posták szerződéses üzemeltetésére. Ebben az esetben a szerződő fél üzleti alapon díjat fizet, a társaság pedig - a szerződéses partnere által kért helyen - saját munkavállalójával és eszközeivel végzi a postai szolgáltatásokat.

Ugyanakkor a Magyar Posta Zrt. vezetése úgy ítélte meg, hogy a meglévő 2200 postahely fenntartásával lényegesen túlteljesítik a jogszabályi kötelezettségeket, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére. Szerintük ez a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő, így a Magyar Posta Zrt. azt a döntést hozta, hogy az ideiglenesen szünetelő postákból többet nem nyit újra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×