eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4), Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes (j3) és Pintér Sándor belügyminiszter (b3) határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

„Na, ugyézott” az EU-val kapcsolatban a magyar kormányfő

Orbán Viktor Ursula von der Leyennek és Manfred Webernek üzent a közösségi oldalán.

„Na, ugye!” – fogalmazott Orbán Viktor a közösségi oldalán arra reagálandó, hogy az Európai Bizottság elnöke az EP plenáris ülésén úgy fogalmazott, válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket, támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket – például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket – tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.

A kormányfő a kommentek között egy cikket is megosztott a Novinite.com oldaláról. Ebben az olvasható, hogy von der Leyen a bolgár–török ​​határ biztosítását határozta meg a legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. Manfred Weber, az EPP (Európai Néppárt) képviselője pedig azt mondta, hogy

kivételes esetekben kerítésekre is szükség van.

„A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!” – tette hozzá bejegyzésében a magyar miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×