eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Police.hu
Nyitókép: Police.hu

Elkötött egy 40 milliós buszt, majd négy vármegyén át menekült a rendőrök elől

Egy árokba borulva ért véget az ámokfutása.

2023. január 19-én este bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Jászapáti területéről 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. Tekintettel arra, hogy a jármű GPS-nyomkövetővel volt ellátva annak útvonalát hamar sikerült meghatározni.

A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, ami több vármegyén keresztül zajlott; a tolvaj járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is.

A Police.hu beszámolója szerint a sofőr – figyelmen kívül hagyva a rendőri jelzéseket – végül a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az útárokba hajtott, ahol fának ütközött. Az ismeretlen férfi ezt követően kipattant a buszból és a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A hatóságok később megállapították, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van, mivel két nappal korábban egy személygépjárművet tulajdonított el Jászapátin, amit azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×