eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A légifotón a Megyeri híd 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ismét átváltozik a Megyeri híd - videó

Boldog karácsonyt!

A Magyar Közút immár második alkalommal alakítja át karácsonyfává az M0-s autóúton található Megyeri-hidat az ünnepi szezon alatt - közölte a szervezet.

Idén energiatakarékossági okokból csak az alap díszvilágítását felhasználva vált zöld színre a híd, bár a költséghatékonyabb megvalósítás valamivel halványabb hatást ígér, de cserébe idén mind a két pilont átszínezik, amit ráadásul két hétvégén át csodálhatnak meg az arra járók.

A speciális díszvilágítás főpróbája csütörtök este sikeresen lezajlott, így péntek késő délutántól bárki megtekintheti majd az ünnepi látványosságot a következő két hétvége során.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Sőt,

az első három napon mindkét pilon mindkét oldalára karácsonyi csúcsdíszt is kivetítenek majd a szakemberek.

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színű az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja. A kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

Aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon,

mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni - figyelmeztet a Magyar Közút.

Aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át az autósok a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×