eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A Magyar Autóklub elnöke: óriási a járműterhelés a városokban

Hatala József szerint a Budapesti szmogot nem kerületi szinten kell kezelni, és egyre népszerűbbek lesznek a fenntarthatóságot támogató innovációk és elektromos autók.

"Bízom benne, hogy előbb-utóbb a városban döntéshozók és a városi közlekedésért felelős tisztségviselők rá fognak jönni, hogy az eddigiektől eltérő, más szemléletet kell képviselni" – mondta Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke.

A növekdés.hu portál megkeresésére elmondta: a háború sok mindent megváltoztatott, ezért most egy átmeneti időszakot élünk, de egyre nagyobb teret fog hódítani az fenntarthatóságot támogató elektromos hajtás."Nincs más választásunk, hisz

a városaink olyan terhelés alatt állnak a magas járműszám és a nagy fokú légszennyezettség miatt, hogy mondhatni: az utolsó pillanatban vagyunk".

– jelentette ki.

Hatala József szerint Budapesten ezt nem lehet kerületi szinten kezelni, mert "a szmogot nem érdeklik a kerülethatárok". A Magyar Autóklub már 2011-ben, az új újpesti székház építésekor elektromos töltőoszlopot telepített, és már több mint öt éve használnak elektromos segélyautókat, hogy környezetkímélő módon érkezzen segítség a bajba jutott közlekedőkhöz.

A klub elnöke szerint

lassan visszaköszön a régi Merkur-korszak, amikor esztendőket kellett várni az új kocsikra.

Emellett a Magyar Autóklub közös megállapodást írt alá a Jövő Mobilitása Szövetséggel. Így az Európai Unió törekvéseivel összhangban közösen segítik az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztését, elsősorban az elektromos autók és a mikromobilitási megoldások területén.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×