eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay.com

Nem kell félni a csomagolt krumplitól

Ítéletet hirdetett a Nébih.

A vizsgált csomagolt burgonyák beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői megfeleltek az előírásoknak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program legújabb tesztje alapján, amelyben csaknem 8000 laboratóriumi paraméter mértek.

A Nébih szakemberei szeptember elején 27 különböző - köztük 2 bio - csomagolt burgonyát gyűjtöttek be a kereskedelmi áruházláncok polcairól. Az 1 és 3 kg közötti kiszerelésű termékek közül, származásuk szerint, tizenhárom magyar, hét francia, négy szlovák, két horvát és egy osztrák volt. Felhasználásukat tekintve hat "A", salátának való, tizenhat "B", főzni való és öt "C", sütni való típusú burgonya szerepelt a tesztben.

A vizsgálaton ellenőrizték például a növényvédőszer-maradék, a nehézfémek, penész és GMO esetleges jelenlétét, illetve mérték a termékek keményítő- és fehérjetartalmát. A teszt megnyugtató eredménnyel zárult, ugyanis mindent rendben találtak az ellenőrök.

A hatósági felügyelők a jelölésvizsgálat során ellenőrizték, hogy a kötelező elemek - például a fajtanév, vagy a felhasználást segítő főzési típus - szerepelnek-e és megfelelő formában a címkéken, itt is rendben találtak mindent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×