eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Már a rendőrség is vizsgálja a benzinpánik ügyét

A Magyar Nemzet értesülései szerint Tényi István tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja azt a beadványt, amelyet a közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi István tett, miután az rtl.hu oldalon december 3-án jelent meg egy cikke, aminek a címe az volt, hogy „Egy álhír miatt rohamozták meg a magyar benzinkutakat, de egyre ingatagabb a hatósági benzinár”, továbbá másnap reggel az Index közölt cikket a témában azzal a címmel, hogy „Álhírek terjednek az üzemanyagárstopról, beindult a pánik” – tudta meg a Magyar Nemzet.

A feljelentő álláspontja szerint az üggyel kapcsolatban felmerülhet a különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja, ugyanakkor az Infostartot a BRFK arról tájékoztatta, hogy egyelőre vizsgálják a beadványt, a sorsáról később döntenek.

December 2-án, péntek este kezdett el terjedni az az álhír, miszerint a kormány már éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját, az emberek pedig emiatt megrohamozták a kutakat. A váratlanul megugró kereslet miatt több töltőállomáson elfogyott az üzemanyag, emiatt a kormány végül december 6-án döntött a hatósági benzinár kivezetéséről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×