eur:
387.14
usd:
357.29
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay

Közel 400-an futottak bele a fővárosi rendőrök traffipaxába

Éjszakai sebességmérési akciókat tartottak szabálytalankodók kiszűrésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. november 4. és 26. között kilenc alkalommal tartott közlekedési ellenőrzést tartott a főváros kiemelkedően forgalmas útjain. Az akció fő célja a gyorshajtók kiszűrése volt.

Novemberben összesen 40 alkalommal, 12 helyszínen 393 felvételt készített a traffipax azokról, akik nem tartották be az adott útszakaszon a megengedett sebességhatárt. A szabálytalankodók közigazgatási bírságra számíthatnak - olvasható a police.hu-n megjelent összegzésben.

Az ellenőrzések során elfogtak öt sofőrt, akik közül

három ittasan, kettő pedig eltiltás hatálya alatt vezetett.

Két járművezetőt előállítottak mintavételre, három esetben büntető feljelentést tettek ittas járművezetés miatt.

Közigazgatási bírságot hatan kaptak: hárman áthajtottak a piroson, egy sofőr figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos táblát, egy a kötelező haladási irányt, egy pedig nem használta a biztonsági övet.

Szabálysértési feljelentést hat esetben alkalmaztak:

háromszor engedély nélküli átalakításért, egy-egy alkalommal pedig engedély nélküli vezetés és okmány hiánya, a megengedettnél nagyobb zajkibocsátás, illetve szabálytalanul lesötétített ablak miatt.

Helyszíni bírságot húsz járművezető kapott, többek közt záróvonal-átlépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, útburkolati jel figyelmen kívül hagyása és lejárt műszaki miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×