eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Paradicsomültetvény az Árpád-Agrár Zrt. üvegházában, Szentes közelében az avatás napján, 2022. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Tizenöt százalékkal bővült a mezőgazdasági kibocsátási érték a KSH szerint

A növekedéshez az árak 42 százalékos emelkedése járult hozzá.

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke megközelítette a négyezer milliárd forintot az idei évben, ami tizenöt százalékkal több az egy évvel korábbinál. A teljes termelési volumen 19 százalékkal, ezen belül a növénytermesztésé 28, az állattenyésztésé 6,1 százalékkal csökkent, a szolgáltatásoké 1,0 százalékkal nőtt.

A csapadékszegény időjárás és a nyári hónapokra kialakuló súlyos aszály az összes haszonnövény termesztését akadályozta.

A ráfordítások jelentős drágulása az állattenyésztést is visszavetette.

A gabonafélék mennyisége összességében 37, ezen belül a kukoricáé 57, a zabé 51, a rozsé 32, a búzáé 18 és az árpáé 10 százalékkal esett vissza. Az állattenyésztés teljes termelési volumenének 6,1 százalékos visszaesésén belül az élő állatok termelése 8,0, az állati termékek termelése 2,0 százalékkal csökkent.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×