eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Csúnya ingatlanos csalássorozat

Több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki közel húszmillió forintot csalt ki ügyfeleitől építési vállalkozónak kiadva magát - tudatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség kedden.

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 36 éves férfit nem tartották nyilván egyéni vállalkozóként, és nem volt munkavállalója vagy képviselője sem építési vállalkozásnak.

A férfi ennek ellenére 2020. február-július között tíz sértettel kötött megállapodást könnyűszerkezetes házak kivitelezésére egyéni vállalkozóként, illetve egy építési kft. képviselőjeként.

A házak kivitelezésére különböző összegű előlegeket vett át a sértettektől. A vádlott az elején még elkezdte a munkát, azonban már nem fejezte be.

Előfordult olyan is, hogy a vádlott a neki beépítésre átadott konyhabútort nem építette be és vissza sem adta a sértettnek.

A vádlott minden esetben hitegette a sértetteket egy ideig, majd elérhetetlenné vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×