eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila

Energiaválság: átköltözteti néhány klinikai részlegét a Semmelweis Egyetem, lesz teljes szünet is

Több részleget jellemzően a téli hónapokban, de legkésőbb a fűtési szezon végéig az egyetem másik telephelyén működik majd.

Több hónapos előkészítő munka után, december elsejétől átmenetileg új helyszínen működik majd a Semmelweis Egyetem klinikáinak néhány részlege. A költözést egyes épületek energiahatékonysági célú felújítása, másrészt a megnövekedett üzemeltetési költség tette szükségessé. Az ambuláns és fekvőbeteg-ellátás változatlan kapacitással működik majd a Semmelweisen – közölte az egyetem.

Az érintett részlegek jellemzően a téli hónapokban, de legkésőbb a fűtési szezon végéig működnek majd az egyetem egy-egy másik telephelyén. A Baross utcai, régi transzplantációs épületet pedig a felújítás után veszi ismét birtokba a klinika. A költözés nem érinti a betegellátó munka kapacitását, klinikát nem zár be a Semmelweis Egyetem.

2022. december 1. és 2023. március 31. között az alábbi változások lesznek:

  • a Szent Rókus Klinikai Tömb Stáhly utcai szakrendelőjének épülete november 30-tól zárva lesz, a szakrendelők, a családorvosi és foglalkozásegészségügyi ellátás innen átmenetileg átkerül a Szent Rókus Klinikai Tömb Gyulai Pál utca sarki épületébe. A jelenleg a tömb toronyépületében működő rehabilitációs betegellátó egységeket az épület két legfelső szintjére költöztetik be, míg a pszichiátriai járó- és fekvőbeteg ellátást az egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikára helyezik át.
  • a belső klinikai tömbben a korábbi transzplantációs klinika épületében lévő intenzív részleg a Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán folytatja működését november 30-tól, míg a Pankreász Betegségek Részlege a Tömő utcai épület V. emeletére kerül.
  • A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének Asszisztált Reprodukciós Osztálya a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Egységében működő Asszisztált Reprodukciós Centrumban (ARC) folytatja november 30-tól a munkát.
  • a külső klinikai tömbben a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika – jelenleg a Tömő utcában lévő – onkológiai fekvőbeteg részlege és az ún. kúraszerű ellátás november 30-tól a klinika Korányi utcai épületében kap helyet.
  • a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Tömő utcai tömb V. emeletéről a 10 ágyas hospice ellátás a Szent Rókus Klinikai Tömb Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központba kerül november 30-tól.

2022. december 22. és 2023. január 8. között a Semmelweis Egyetemen oktatási szünet lesz, ez idő alatt a betegellátást és az ehhez kapcsolódó diagnosztikus ellátást biztosító szervezeti egységek, illetve az ezek működtetéséhez szükséges funkcionális szervezeti egységek kivételével általános működési szünet lesz az intézményben.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×