eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hókotró a hóesésben Salgótarjánban 2019. január 5-én.
Nyitókép: MTI/Komka Peter

Indulnak a hókotrók, már azt is tudni, merre

Hóeséssel számolnak a Magyar Közútnál. A társaság azt írta szerkesztőségünknek, hogy a szükséges előszórási, preventív sószórási munkákat is elvégzi még a havazás előtt az érintett megyékben.

Az Északi-középhegységben, vagyis a Mátra, a Bükk és a Zemplén magasabban fekvő területein több centiméteres hóréteggel számolnak a Magyar Közútnál, ezért elkezdték szórni az utakat.

Arról is tájékoztatták az Infostartot, hogy

ha a friss hó eléri a 3-5 centimétert a burkolaton, akkor kezdődhetnek majd az ekézési munkák.

A Magyar Közút az ország teljes területén téli üzemmódra állt át november 10-én. A munkálatokat azonban nehezítheti, hogy sok helyen esőzésből vált majd át havazásba az időjárás, így az előzetesen kijuttatott anyagokat lemoshatja az eső.

A munkagépek a mérnökségi telephelyekről indulnak el az országos utakra és a településeken átvezető szakaszokra, így egy-egy munkagép teljes fordulóköre a beavatkozás jellegétől, az időjárási és forgalmi helyzettől, valamint a terepviszonyoktól függően 2-4 órát is igénybe vehet.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×