INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

tartozás

brfk

rendőrkapitányság

Hatalmasra nőtt a rendőr-főkapitányságok tartozása

Hatalmasra nőtt a rendőr-főkapitányságok tartozása

Infostart

Már az orosz–ukrán háború előtt is gondok voltak, ami az intézmények adósságfelhalmozásában mutatkozott meg. A rendőr-főkapitányságok például idén nyárra már közel egymilliárd forinttal tartoztak a beszállítóiknak.

Az Atlatszo.hu közérdekű adatigényléssel szerzett információi alapján látható, hogy a kifizetésekkel 2021-ig minden rendben volt, a rendőr-főkapitányságok időben fizettek a beszállítóiknak. 2022 nyarától ugyanakkor az adósságok hatalmasra,

nulláról 951 millió forintra nőttek.

A portál információi szerint a rendőrségek már ahhoz sem rendelkeznek elegendő forrással, hogy a kirendelt védői díjakat megfizessék, így azokat a Budapesti Ügyvédi Kamara hitelezi. Mostanra már nemcsak a rendőr-főkapitányságoknak, hanem a Készenléti Rendőrségnek is. A BRFK közel 40 millió forinttal tartozik a megelőlegezett díjakért a BÜK-nek.

A portál által közzétett táblázat alapján látható, hogy már 2021-ben, tehát az orosz–ukrán háború kitörését megelőzően keletkezett kintlevőség, ami 2022 folyamán tovább nőtt – szemlézi a 24.hu.

2021 végén összesen 338 436 000 forintos 30 és 60 napon túli lejárt tartozása volt a főkapitányságoknak, míg 2022 július 30-án már 951 335 000 forint. Ebből a 60 napon túli, 351 millió forintos tartozást egyetlen szervezeti egység, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei RFK halmozta fel.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018