eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy diák iskolatáskájába pakolja új tankönyveit a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2018. augusztus 29-én. Az oktatási intézményekbe kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki, ezek közül közel 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki, közölte előző napi tájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Büfépénz - a szülőknél a 2000 forint a határ

Kutatás készült arról, hogy a szülők mennyi zsebpénzzel engedik iskolába gyermeküket. A válaszokból az is kiderült, milyen ételeket fogyasztanak a gyerekek legszívesebben az iskolában.

A szülők közel fele nem szokott zsebpénzt adni gyermekének, egyharmaduk naponta ezer forint alatti összeget biztosít ennivalóra iskolába induláskor – derül ki a Pek-Snack sajtóközleményéből.

Az 1308 főt megkérdező online kutatásából az is kiderült, hogy

tízből kilenc szülő szokott otthon tízórait csomagolni gyermekének.

A péksütemények érezhetően kézenfekvő megoldást jelentenek, mert ha vásárlásról van szó, akkor a szülők mintegy háromnegyede e mellett dönt. Nagy népszerűségnek örvendenek még a gyümölcsök és zöldségek, illetve az előre elkészített szendvicsek.

A válaszadók mintegy 21 százaléka engedi gyerekét az iskolába 1000-2000 forint közötti összeggel, míg napi kétezer forintnál többet a nyilatkozók csak elenyésző része, 3,6 százalék ad.

A jelenlegi áremelkedések sok szülőt arra késztetnek, hogy gyakrabban készítsenek otthon ételt. A szülők 73 százaléka azt nyilatkozta, saját maga előre készít ételt gyermekének az iskolába. A válaszadók 25 százaléka nem mond le az iskolába indulók esetében a boltban vásárolt harapnivalókról, mivel praktikusabb és időtakarékosabb így megoldani a helyzetet.

A kutatásból kiderül, hogy a gyermekek 76 százaléka hetente többször fogyaszt pékárut, naponta szinte minden harmadik iskolás. A felmérés arra is rámutatott, hogy a gyermekek körében a legnépszerűbb a kakaós csiga. Ezt követi a sajtos pogácsa, a zsömle, a kifli, a sajtos rúd, a fánk, a pizza, a túrós batyu, végül pedig a muffin.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×