eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

„Köszi, ne!” – hiába a buzdítás, a tüntetők nem kérnek a DK segítségéből

Tüntetésekre buzdítja az október 23-i ünneplőket Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Utcára, magyar!” – ezt a jelszót adta ki többször is vasárnapi videóüzenetében október 23-ára Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Aki teheti, menjen ki bármelyik tüntetésre, akár tanár, diák, vagy szülő, bizonytalanságba taszított közalkalmazott, a holnaptól félő nyugdíjas, a hazájáért tenni akaró bármely ember… Együtt lenni a többiekkel, mutatva, hogy nem félünk” – fogalmazott felhívásában a hétvégén Dobrev Klára.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a közösségi oldalán egyetlen mondattal reagált Dobrev Klára felhívására: „Gyurcsány és Dobrev egy APRÓ DK PRIDE-ot hirdetett október 23-ra! Ennyi” – írta Deutsch Tamás.

A Demokratikus Koalíció egyébként segítséget is ajánlotta a tiltakozások megszervezéséhez. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs erre úgy reagált, hogy „piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív”.

Ezt az Index kérdésére Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hülyeségnek, Kele János, a Momentum elnökségi tagja pedig álvitának minősítette. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártoknak akkor kell segíteniük a tüntetőknek, ha azok kifejezetten kérik ezt.

Márpedig nem kérik.

Az egyik tüntetésszervező, a Diákok a Tanárokért csoport a következő választ küldte a DK-nak: „Köszi, ne! Megoldjuk mi diákok, tanárok és szülők közösen”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×