eur:
388.97
usd:
362.11
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Smoke from a chimney
Nyitókép: Jelena83/Getty Images

Újra támad a csendes gyilkos, és van más veszély is

Túlterheltek lehetnek a fűtési szezon beindulásakor a kéményseprők, gázszerelők, ezért már most érdemes kihívni őket.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy lakásban Páhin, a Kossuth utcában. A kiskőrösi tűzoltók és a mentők érkeztek a helyszínre, ahol egy lakó rosszul érezte magát. A tűzoltók rendkívül magas gázkoncentrációt mértek az ingatlanban. A mentők a rosszul lett lakót kórházba szállították - írta a katasztrófavédelem a honlapján.

Éppen ezért a fűtési szezon kezdetén érdemes ellenőriztetni a kéményeket, kazánokat, gázkonvektorokat.

Az Index cikke szerint a fűtési szezon beindulásakor a kéményseprők és a fűtésszerelők leterheltsége az egekbe szökik, azaz, simán lehet, hogy egy feltétlenül szükséges javításra jelentkezve csak hetekkel későbbre kapunk időpontot.

Arra is figyelmeztetnek, hogy

vannak olyan csalók, akik kéményseprőipari szerv alvállalkozóinak adják ki magukat,

és gazdálkodó szervezetekhez becsöngetve, bírsággal fenyegetőzve ajánlják fel kéményellenőrzési szolgáltatásaikat.

Ez azonban kamu, a BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ kéményseprőipari szervének nincsenek alvállalkozói. A valódi kéményseprők minden esetben előre egyeztetett időpontban, egyenruhában és igazolvánnyal ellátva jelennek meg.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×