eur:
389.56
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Bedő Dávid, a Momentum képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

LMBTQ képviselői csoport alakult a Parlamentben

Sokszínű Magyarországért néven öt frakció 21 ellenzéki országgyűlési képviselője hozta létre. 

Sokszínű Magyarországért néven LMBTQ frakcióközi csoportot alakított 21 ellenzéki országgyűlési képviselő.

Magyarországon veszélyben vannak az emberi jogok és a szabadságjogok – vezette fel bejelentését Bedő Dávid a Momentum országgyűlési képviselője.

„Örömmel jelentjük be, hogy a nemzetközi coming out day-en megalakul az ország első frakcióközi csoportja, amely az LMBTQ-kérdésekkel foglalkozik. A csoport szorosan együttműködik a civil társadalom és a civil szféra több szereplőjével. Mi azt gondoljuk, hogy ez példamutató dolog, mert az elmúlt években egyre inkább kiveszni látszik ez a politikából” – mondta az ellenzéki honatya.

A Sokszínű Magyarországért elnevezésű LMBTQ frakcióközi csoportot öt ellenzéki párt 21 képviselője hozta létre – tette hozzá Bedő Dávid.

„Az a célunk, hogy Magyarországon olyan társadalomért dolgozzunk, ahol az LMBTQ embereket nem különböztetik meg, nem nyomják el, nem történik ellenük erőszakos cselekedet sem, és szabadon élhetnek a csoport tagjai ebben az országban. Szeretnénk a csoportban képviselt emberek hangját felerősíteni és bevinni az ügyeiket a Parlamentbe” – szögezte le Bedő Dávid.

A momentumos képviselő azt írta Facebook-oldalán, hogy a csoport megalakítása után rengeteg gyűlölködő üzenetet kapott még ellenzéki szimpatizánsoktól is, akik úgy vélik, hogy a melegek hátrányos megkülönböztetésénél jelenleg sokkal nagyobb problémák vannak az országban, ezért inkább azokra kellene koncentrálni.

„A politika nem arról szól, hogy mindig csak és kizárólag a többség problémájával foglalkozunk. Van ebben az országban több százezer ember, akiket napi szinten ér megkülönböztetés vagy atrocitás szexuális orientációja vagy nemi identitása miatt, nekik igenis óriási probléma és biztos vagyok benne, hogy sokan közülük nagyon is értékelik a mai kiállást” – olvasható Bedő Dávid közleményében.

A képviselői csoport nem tévesztendő össze a képviselőcsoporttal, vagyis a frakcióval. A képviselői csoport megalakítását a házszabály 6. §-a teszi lehetővé, leszögezve, hogy a csoport nem minősül frakciónak, tehát nincs semmilyen joga arra, amire egy frakciónak van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×