eur:
394.06
usd:
365.7
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinálásáért felelős kormánybiztos, Lovassy Ádám, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram főosztályvezetője és Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos (b-j) a magyar közigazgatási ösztöndíjprogramról tartott konferencián a Lónyay–Hatvany-villában 2021. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Elkezdődött a jelentkezés Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

A 2023-as évfolyamba október 15-e éjfélig lehet jelentkezni.

Elkezdődött a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamába – számolt be az InfoRádiónak a Miniszterelnökség Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramért felelős osztályvezetője.

A ösztöndíjprogram a miniszterelnökség karrierindító- és rekrutációs programja, melyen évről-évre hatvan ösztöndíjast fogadnak, akiket a központi közigazgatásban szórnak szét.

A program tíz hónapos, amiből hetet a hazai közigazgatásban, hármat pedig külföldön nemzetközi szervezeteknél, vagy magyarországi nagykövetségen tölthetnek.

Kosztrihán Dávid elmondta: az ösztöndíjasok 250 ezer forint nettó ösztöndíjat kapnak, míg külföldön átlagosan 450 ezer forintot biztosítanak nekik. Emellett szakmai programokat szerveznek, és mentorációt is biztosítanak a fiatalok számára. A program azért motiválja a fiatalokat, mert tapasztalatot szerezhetnek külföldön, és kipróbálhatják magukat a közigazgatásban, mások a haza szolgálatának szándékával jelentkeznek.

A felvételi követelménye, hogy a jelentkező harminc év alatti, büntetlen előéletű legyen, illetve BA diplomával és B2-es szintű nyelvvizsgával rendelkezzen.

A Miniszterelnökség Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramért felelős osztályvezetője hozzátette: ezután lesz egy felvételi eljárás, a hazai programszakasz idején pedig egy mentor is segíti majd az ösztöndíjasok napi munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×