INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

karácsony gergely

jogállamiság

európai bizottság

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kezet fog találkozójuk után tartott sajtótájékoztatójukon a Miniszterelnöki Hivatal Akadémia utcai székházának Tükörtermében 2022. július 11-én. Navracsics Tibor kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert.

Karácsony Gergely tragédiát emleget: néhány hete maradt a kormánynak

Infostart

„Jogállam vagy súlyos megszorítások?” – a főpolgármester meglátása szerint ezelőtt a kérdés előtt áll az ország.

Amint azt korábban az Infostart is megírta, Johannes Hahn költségvetési biztos ismertette az Európai Bizottság Magyarország elleni mechanizmusról szóló döntését, miszerint bizottság három magyar operatív program 65 százalékának elvonását javasolja, ami összesen 7,5 milliárd euró veszteséget jelentene, ez a harmada a Magyarországnak járó kohéziós pénzeknek, az Európai Tanács szakminisztereinek ugyanakkor azt javasolja, hogy november 19-ig még várjanak a döntéssel, mert addig a magyar kormány érdemi reformokat hozhat.

Karácsony Gergely főpolgármester azt írja a Facebookon, hogy néhány hete maradt a kormánynak, hogy elkerüljük a tragédiát.

„Tragikus következménye lenne ugyanis annak, ha a megélhetési- és energiaválság közepette Magyarország nem jutna hozzá a neki járó európai uniós forrásokhoz. És itt nem »csak« az elkövetkező hét év kohéziós támogatásainak a közel egyharmadáról van szó. Bár erről kevesebb szó esik, de ha a kormány nem ad azonnali garanciákat az Európai Uniónak a korrupció megfékezésére, akkor a helyreállítási alap ezermilliárdjainak is búcsút inthetünk – annak a támogatásnak, amit a legtöbb tagállam már rég elkezdett felhasználni” – áll a posztban.

Szerinte „iszonyúan fog hiányozni” minden magyar településen, így Budapesten is ez az összeg, az uniós pénzek nélkül a magyar válságkezelés kínkeserves lesz.

„Jogállam vagy súlyos megszorítások?” – meglátása szerint ezelőtt a kérdés előtt áll az ország.

A posztot így zárja: „A Mészáros-félék további gazdagodása, vagy a magyaroknak járó pénz megszerzése – ez a kormány előtt álló dilemma. A döntés és a felelősség a kormány kezében van. De a következményeket mégis közösen kell viselnünk.”

(Nyitóképünkön Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kezet fog találkozójuk után tartott sajtótájékoztatójukon a Miniszterelnöki Hivatal Akadémia utcai székházának Tükörtermében 2022. július 11-én. Navracsics Tibor "kapcsolatteremtő találkozón" látta vendégül a főpolgármestert.)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018