eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Hszü Ning-seng, a sanghaji központú Fudan Egyetem rektora (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2019. október 31-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Új főigazgatója lett a Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnak

A most kinevezett operatív vezető az egykori Mediaworks-vezér lett.

A kínai Fudan Egyetem budapesti kampusz alapítványnak új operatív vezetője lett. A tavaly nyár óta működő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány feladata az azonos nevű egyetem fenntartása, azonban a kínai intézmény még konkrét tervek szintjén sem létezik - írja a hvg.hu.

Az ötödik Orbán-kormány megalakulásával a Fudan-alapítvány a Kulturális és Innovációs Minisztérium fennhatósága alá került, Csák János miniszter hatáskörébe. Az elnöki tisztségből – és egyúttal magából a kuratóriumból is – visszahívták Palkovics Lászlót, helyét pedig a Fudan-projektgazda új minisztere, Csák János foglalta el.

A kuratóriumi tagok közül leváltották Kovácsics Ivánt, aki kezdettől a testület tagja, és a Palkovics-érában a szaktárca, Kína-ügyi tanácsadója volt. Palkovics helyét Csák, Kovácsics helyét pedig Szabó László foglalta el, aki tavaly ősszel a gyógyszeriparért felelős miniszteri biztos, valamint a kormányközeli Mediaworks Zrt. első embere is volt.

A korábban a TEVA-nál is dolgozó Szabó László 2014-ben lett államtitkár és miniszterhelyettes a külügyi tárcánál. Innen került 2017-ben Washingtonba nagykövetnek, majd 2020-ban tért vissza és került a Mediaworks élére. Most rövid miniszteri biztosi ténykedés után foglalta el helyét a Fudan-alapítványnál.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×