eur:
393.18
usd:
367.57
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: HVG/Facebook

A Süss fel, nap! éneklésével várták Palkovics Lászlót a szegedi tüntetők

Palkovics László péntek délelőtt tíz órától tartott előadást a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésének éghajlat szekciójában napokkal azután, hogy menesztette az OMSZ vezetőit.

A 444.hu, idézve a Hvg.hu helyszíni tudósítását, azt írja, hogy nem sokkal tíz óra előtt kiderült, hogy a rendezvényről kizárták a sajtót, még a fotósok sem mehettek be, a technológiai és ipari miniszter kisbusza pedig úgy állt rá a bejáratra, hogy sem az újságírók, sem a tüntetők nem tudtak a közelébe férkőzni.

A Szegeden tartott rendezvény előtt helyi civilek tartottak demonstrációt, esernyőkkel tiltakoztak, majd amikor Palkovics László kilépett a kapun, fütyülni kezdtek, később pedig a Süss fel nap! című dalt énekelték kórusban.

A tárcavezetőhöz először Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője lépett oda, azt firtatva, hogy felelősségre kívánja-e vonni például Nagy Mártont a gazdasági nehézségek miatt, vagy Navracsics Tibort, amiért még mindig nem kerültek haza az uniós pénzek. Palkovics László erre azt válaszolta, „túlértékeli az ipari miniszter szerepét a kormányban”, azt javasolva, hogy

a tüntetők vonják felelősségre a minisztereket.

Arra a kérdésre, hogy miért menesztette az OMSZ vezetőit, azt válaszolta, „az OMSZ egy állami szerv, és úgy gondoltam, nem velük akarok együtt dolgozni”.

Végül azt is megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye a Vodafone felvásárlásáról, amire Palkovics László azt mondta, szerinte jó megállapodást kötöttek.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×