eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke beszédet mond a Szolgálat 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, a Várkert Bazárban 2020. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Azonnali hatállyal leváltotta a meteorológiai szolgálat két vezetőjét a kormány

Palkovics László augusztus 22-ével felmentette az OMSZ elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese – írja közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés – áll a közleményben.

A közlemény nem indokolja a váratlan lépést. Az ügy hátterében állhat ugyanakkor, hogy a kormány az OMSZ előrejelzésére hivatkozva halasztotta el az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot. Aznap este végül nem volt kirívó időjárási esemény Budapesten, ezek után több médium, például az Origo arról cikkezett, hogy „súlyosan tévedett” az OMSZ, „hibás volt a szolgálat jelentése”.

Ezzel kapcsolatban az OMSZ részéről azt mondták, hogy az időjárás-előrejelzésekben mindig van bizonytalanság, különösen a csapadék mennyiségét illetően.

„Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is” – írták vasárnapi Facebook-posztjuk zárásaként. Illetve utána még elnézést kértek a kellemetlenségekért.

Nyitóképünkön Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke az OMSZ 152 millió forintból felújított napkori időjárási radarállomásának átadásán 2017. január 11-én

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×