eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Pecs, Szekesegyhaz. Bird eye view at night
Nyitókép: csakisti/Getty Images

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, ezért közszolgálati jogviszonyát felmentéssel megszüntetik – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

A helyhatóság közleménye szerint egy feljelentés alapján indított nyomozás során a rendőrség, az önkormányzat előzetes értesítésével, folytatott vizsgálatot a Pécsi Közterület-felügyeletnél, ennek következtében történt meg a gyanúsítás, amelyről a rendőrség hivatalosan is értesítette az önkormányzatot.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében „egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni”.

Ennek megfelelően a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kell hozni, ezért a polgármester haladéktalanul kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását - olvasható a közleményben.

A felügyelet vezetőjét a közlés szerint a közgyűlés nyílt pályázaton választotta ki 2017 januárban.

A helyhatóság a nyomozásra való tekintettel, annak lezárásáig nem ad további tájékoztatást az ügyről – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×