eur:
390.65
usd:
364.47
bux:
68302.99
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Elérkezett a vízkorlátozás rettegett napja

Számtalan Pest megyei település érintett, van, ahol a csövek rosszak, van, ahol egyszerűen nem jön víz a csapból.

Délelőtti vízkorlátozásról számolt be Visegrád szentgyörgypusztai részéről a Telex a Duna Menti Regionális Vízmű közlése alapján, reggel 8 és délután 1 óra közt szünetel a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás.

Arról pedig az RTL számolt be, hogy vezetékhiba miatt szünetelt a vízszolgáltatás Fóton, Csömörön, Mogyoródon és Gödöllőn, lajtos kocsikból adják a vizet. (A reggeli helyzetkép óta annyi változott, hogy van víz már, de korlátozás is.)

Pest megye 20 településén "egyébként is" vízkorlátozás van (mellőzni kell a locsolást, a medencetöltést és a kocsimosást), alacsony a Duna vízszintje, ezért a föld alól nehezebb a víz kitermelése is.

Az alábbi települések érintettek:

  • Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×