eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A Duna Budafoknál (b) és Csepelnél (j).
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Így újítják fel a Budafoki utat

A Budapesti Közlekedési Központ által indított budafoki felújítás várhatóan októberben kezdődik, és előreláthatólag 2023 nyarán fejeződik be.

Jövő nyártól gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a XXII. kerületben élők, ugyanis meghatározó útfelújítás kezdődik Budafok-Tétényben, írja közleményében a BKK. A társaság a kerületben körforgalmat létesít, emellett átépíti az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat.

A körforgalom a Tóth József utca, a Kossuth Lajos utca, a Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában lesz kialakítva, a kereszteződés forgalmi rendje emiatt jelentősen megváltozik.

A közlemény szerint a BKK a munka során többek között:

  • a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítja a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesít, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását;
  • átépíti a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést;
  • felújítja a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakít ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz;
  • korszerűsíti a közvilágítást;
  • elvégzi a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását;
  • több mint 20 fát telepít és 880 cserjét ültet el.

A közleményben továbbá szerepel, hogy a szerződéskötés után megkezdik az építkezés előkészületeit, a tényleges munkakezdés pedig ősztől várható. A nettó 972 millió forintos felújítás szerződését a BKK és az STR Mély- és Magasépítő Kft. júliusban 15-én kötötte meg. A BKK kiemelte, hogy a fejlesztések során a Fővárosi Önkormányzattal együtt arra törekednek, hogy a várost kényelmessé, biztonságossá és akadálymentessé tegyék.

A BKK szerint a szűkös anyagi források ellenére a tervezett ütemben zajlanak a nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkálatok Budapesten: a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett már elkészült a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út, az újpesti Rózsa utca, valamint az angyalföldi Göncöl utca rekonstrukciója.

Az útfelújítási program további eleme a terézvárosi Podmaniczky utca, a zuglói Vezér utca, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×