eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Zöld számon lehet "befújni" az elf barosokat

1828-as, zöld számon lehet értesíteni a hatóságokat, ha valaki Elf Bar árusításáról szerez tudomást.

Ezt Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke jelentette be egy tévé interjúban. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az interneten, illegálisan árusított "manórúd" milyen veszélyes a gyerekek számára.

A "dohányzás új generációjaként" reklámozott "manórúd", az utóbbi időben viharos gyorsasággal kezdett terjedni a fiatalok körében. Ez a gyerekjátékhoz hasonló megjelenésű, elektromos cigaretta, külsején gyümölcsöket ábrázol, így azt a benyomást kelti, mintha valami egészséges dolog lenne. Pedig létezik belőle olyan is, amelyik 2-5 százalék nikotint tartalmaz. Ez pedig már fejfájást, mellkasi fájdalmat, szédülést és hörgő irritációt okozhat, de a maradandó tüdőkárosodást sem lehet kizárni.

Ráadásul az Elf Bar illegális termék, amelyet egyetlen hatóság sem vizsgált be, így azt sem tudni, hogy a nikotin mentes változatának milyen egészségkárosító lehet. Az ízesítése miatt a legveszélyeztetettebb és legkiszolgáltabb korcsoportot a 10-14 éves gyerekek körében terjed a legjobban.

Ezért döntött úgy a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, hogy országos kampányt indít a "manórúd" ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×