eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Sokan akarnak újfajta, egyedi rendszámot

Szinte megrohanták az okmányirodákat azok, akik már az új formátumú, de egyedi rendszámot szeretnének. Az első napon a hivatalokhoz annyian fordultak, mint korábban egy hónap alatt.

Nagy az érdeklődés az új, négy betűből és két számból álló rendszámok iránt. Sokan szeretnék, ha egyedi lajstromuk már ilyen formátumú lehetne. Az Origo idézi a Miniszterelnöki Sajtóirodát, ahol arról számoltak be, hogy eddig hetente, az egész országban 35-40 kérelem volt egyedi rendszámtáblák iránt, az új formátum bevezetésének napján viszont majdnem 300 igényt nyújtottak be.

Az ezt követő napok számai ugyan csökkenő tendenciát mutatnak, de még így is meghaladják a régi típusú egyedi rendszámtábla igényléseinek heti átlagát. Július 4-én, hétfőn közel 100, július 5-én, kedden pedig közel 60 kérelem érkezett a hatósághoz.

A portál emlékeztet: az új rendszer elindulásával

változtak az úgynevezett regisztrációs matricák is,

amelyeket a szélvédőre kell felragasztani. A július 1-től kiadott matricákon nemcsak a grafika új, már QR-kód is szerepel rajtuk.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. bejelentette, hogy az utolsó, régi fajta rendszám a THW-647 volt, amelyet azonban már nem adtak ki, hanem a Közlekedési Múzeumba került. Itt őrzik az újfajta lajstrom első darabját is, az AAAA001-et.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×