eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) átadja az első új formátumú rendszámot Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának (b) Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél 2022. július 2-án. Ezzel a gépjármű-nyilvántartásért felelős Belügyminisztérium a Közlekedési Múzeumnak adományozta megőrzésre az első új formátumú rendszámot.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Megmutatjuk, milyen lesz az új rendszám

A Közlekedési Múzeumnak adományozta az első új formátumú rendszámot a gépjármű-nyilvántartásért felelős Belügyminisztérium.

A táblát Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél tartott sajtótájékoztatón adta át Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának.

Rétvári Bence elmondta: július elsejétől az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek négy betűből és három számból álló, címeres rendszámtáblákat kapnak. A legelső új hatósági jelzést, az AAAA-001-es rendszámot a Belügyminisztérium a Közlekedési Múzeumnak adományozza.

Vitézy Dávid kiemelte: számításaik szerint, ha a jelenlegi ütemben bővül a gépjárműpark, akkor 500 évig elegendő az új betű- és számkombináció. Ezért is fontos az új rendszámszéria első darabját megőrizni a Közlekedési Múzeumban, amelynek új állandó kiállításában kap helyet az első új formátumú rendszámtábla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×