eur:
390.69
usd:
366.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A railroad crossing with the gate closed as a freight train passes eastbound from Los Angeles through the Southern California desert at Kelso Junction located in the Mojave Desert in eastern San Bernardino County, California.
Nyitókép: Art Wager/Getty Images

Nem vette észre a leengedett sorompót, mert a napellenzővel bíbelődött – képek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy 31 éves Nógrád megyei nő ellen, aki leengedett sorompónak hajtott egy vasúti átjáróban.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a nő március 10-én délután vezette személygépkocsiját Szurdokpüspöki vasútállomásának irányába. Az alacsonyan álló Nap fénye zavarta, menet közben a napellenzőt próbálta beállítani, ezért nem észlelte, hogy a vasúti átjáró sorompója lezárt állapotban van egy Hatvanba közlekedő személyvonat áthaladása miatt.

Figyelmetlensége miatt autójának első részével a sorompó közelebbi csapórúdjának, ezután a sínpályákon áthaladva a másik csapórúdnak is nekiütközött, majd az átjárótól mintegy 40 méterre állt meg. A balesetben a csapórudak megrongálódtak, az egyik a földre zuhant.

Az átjáróban az eseményt észlelő forgalmi szolgálattevő biztosította a közeledő vonat biztonságos áthaladását, így a sorompó helyreállításáig a vasúti közlekedés az átjáróban lényegesen alacsonyabb biztonsági szint mellett, teljes sorompó helyett fedező őrös biztosítással zajlott.

Az ütközés következtében sem a vádlott, sem a vele utazó gyermeke nem sérültek meg.

A baleset oka az volt, hogy a nő megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad, eleget téve a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a MÁV Zrt. 104 960 forintos kárigényének megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×