INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

deutsch tamás

olajembargó

oroszország

ukrajna

eu

háború

Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Deutsch Tamás: sok EU-tag hálás, amiért mi kimondjuk, amit ők nem mernek

Infostart

A fideszes EP-képviselő elmondása szerint egyre több ellenzője van az EU Oroszországgal szembeni olajembargójának. Szerinte nem is ezzel kellene foglalkoznia az EU-nak.

„Ez egy badarság, képtelen állítás” – így nyilatkozott Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy az EU 26-ok Magyarország nélkül is dönthetnek az uniós olajembargóról. A kormánypárti politikus szerint ugyanis „világos és egyértelmű szabályok” vonatkoznak a jelenlegi helyzetre: csak egyhangúlag lehet ilyen döntést meghozni – szögezte le a politikus, aki szerint az uniós tervezet csak „lózungokat” tartalmaz, a „hogyanról” nincsenek konkrét elképzelések.

A képviselő egyébként „folyosói pletykákra” hivatkozva azt is elárulta: 6-7-8 kormány képviselői és szakpolitikusai nagyon hálásak Magyarországnak azért, hogy amit ők a zárt ajtók mögött mernek kimondani, azt Magyarország nyilvánosan képviseli, és az ellenzők tábora az elmúlt héten csak nőtt.

Számtalan nagy tekintéllyel bíró szakértő is azt mondja, hogy teljesen a magyaroknak van igaza abban, hogy az olajembargó-tervezet jelenleg árt az uniós együttműködésnek – hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus, aki reményét fejte ki azzal kapcsolatban, hogy támogatóik a jövőben nyilvánosan is kiállnak majd Magyarország mellett.

Bár elmondása szerint, ha Magyarország megkapná az átálláshoz szükséges pénzt – és időt – hajlandóak lennének eleget tenni a feltételeknek, Deutsch Tamás szerint jelenleg nem ezzel kellene foglalkoznia az EU-nak. „Arról kellene minden napnak szólni, hogy melyik európai politikus tett konkrét lépéseket azért, hogy a háború véget érjen. […] Az EU azonban ezen a téren meglehetősen rest” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018