eur:
393.1
usd:
374.26
bux:
0
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Effervescent fizz and clean cosmetics hygiene or rejuvenate renewable energy. Studio shot of transparent cosmetic blue gas bubbles under water in full-frame macro close up with selective focus blur.
Nyitókép: remotevfx/Getty Images

Mérgező anyagok a gödi kutakban - katasztrófavédelmi eljárás indult

A Samsung-gyártól is adatokat kérnek, lítium és mérgező oldószer is van a vízben, ezeket akkumulátorgyártásnál alkalmazzák.

A HVG.hu informácii szerint katasztrófavédelmi vizsgálat indult, miután az Átlátszó arról írt, hogy az akkumulátorgyártáshoz is használt mérgező oldószert (NMP) és lítiumot találtak gödi kutak vizében.

Ismert, Gödön Samsung-gyár üzemel, azonban közvetlen kapcsolatról nem tudni a szennyezés és a gyár között, de az OKF eddigi vizsgálódásairól kiderült, hosszabb ideje hiába kéri a katasztrófavédelem a vízmonitoring-adatokat.

A kutak vízvizsgálatát megrendelő Göd-ÉRT Egyesület nemrég szintén a hatóságokhoz fordult.

A gödi önkormányzat Samsung-kapcsolattartással megbízott önkormányzati képviselője az ügyben annyit közölt, "a Samsung SDI Hungary jelentős erőfeszítést kíván tenni a szennyezés kiterjedtségének felmérésére".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében nem számítunk ma olyan adatközlésre idehaza, ami a magyar piacon komolyabb hatást fejthetne ki - esetleg az ipari termelői árak alakulása lehet érdekes -, inkább a nemzetközi folyamatokra figyelhetnek majd a befektetők. Fontos lehet majd például a német infláció alakulása, miközben az amerikai felülvizsgált GDP-adat már aligha tartogat majd meglepetést. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×