eur:
393.52
usd:
368.06
bux:
65887.63
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Esélye sem volt a vétlen sofőrnek, családja is szörnyű állapotban – képek

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat a másik sofőrrel szemben, aki tehergépkocsijával áttért a szemközti sávba, és letarolta a személyautót.

A vádirat szerint a Pest megyében élő férfi – az ügy vádlottja – 2021. június 24-én délután jó látási és derült időjárási viszonyok mellett az 52-es számú főúton, Solt irányába mintegy 70 km/h sebességgel közlekedett pótkocsis teherautójával.

Figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű a balra kanyarodási szándéka miatt lassított, majd megállt. Emiatt a vádlott a járműszerelvényt intenzíven fékezte és balra kormányozta, ezáltal áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből szabályosan közlekedő személyautó bal elejének. Az ütközést követően a személyautó az útpadka melletti füves területre sodródott – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A baleset következtében a vétlen jármű biztonsági övet használó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik kisgyermek súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyermek közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Számos sebezhetőséget azonosított az Európai Bizottság a magyar makrogazdasági kilátásairól szóló részletes elemzésében. Kockázatosnak látják a még mindig erősödő árnyomást, a jelentős külső és kormányzati finanszírozási igényeket, valamint a kínai beszállítói láncok miatti geopolitikai helyzet esetleges változását. Az új egyensúlytalansági jelentésében az uniós végrehajtó testület óva inti a kormányt attól, hogy visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához, valamint felróják, hogy a monetáris transzmissziót is akadályozták a kabinet korábbi döntései.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×