eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kovács Zoltán, az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, producer beszél a Fekete István életét feldolgozó, A bereki ember című dokumentumfilm díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2021. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Embargóvétó feladása: reagált a magyar kormány

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagált a ZDF értesülésére.

A magyar kormány továbbra sem támogatja az Oroszország elleni olaj- és gázembargót – ezt a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében nyomatékosította.

Kovács Zoltán azt írta a Facebook-oldalán, "a magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében nem változott: nem támogatjuk!"

Az államtitkár arra reagált, hogy a ZDF német országos közszolgálati televízió közlése szerint – miként azt az Infostart is megírta – a német álláspont megváltoztatása után már az összes európai uniós tagállam hajlandó támogatni, hogy a közösség az Ukrajna ellen indított orosz háború miatti újabb büntetőintézkedések között állítsa le az orosz kőolaj behozatalát.

A ZDF egy magas beosztású EU-s diplomatára hivatkozva azt közölte, hogy Németország mellett Ausztria, Magyarország és Szlovákia, az EU déli térségéből pedig Görögország, Olaszország és Spanyolország ellenezte az orosz olajvásárlások leállítását.

A keleti tagállamok elsősorban azért ellenezték a gyors importtilalmat, mert nagymértékben függnek az orosz kőolajszállításoktól.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×