eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Mihálffy Béla, a frakció új tagja és Simicskó István újraválasztott frakcióvezető (b-j) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-választásának eredményéről tartott sajtótájékoztató után az Országházban 2022. április 26-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Egy új taggal bővülve megalakult a KDNP országgyűlési frakciója

Megalakult kedden a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportja, amelynek élére ismét Simicskó Istvánt választották.

Az eddigi 17 fő további 1 fővel (Mihálffy Béla) bővült, így 18 fős lesz az új kereszténydemokrata képviselőcsoport, amellyel a kisebbik kormánypártnak lesz a második legnagyobb létszámú frakciója az Országgyűlésben - derült ki a párt Facebook-posztjából. Minden korábbi, az előző ciklusban szerepet vállaló képviselőjük ismét képviselő lesz.

Simicskó István, akit egyhangúlag választottak meg, megköszönte politikustársainak az elmúlt időszakban végzett, magas színvonalú munkát, amely minden kétséget kizáróan hozzájárult a történelmi választási győzelem eléréséhez. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 12 évben a kormánynak meg kellett küzdenie számos világpolitikai, világgazdasági és természeti kihívással: gazdasági válság, vörösiszap-katasztrófa, árvíz, migrációsválság, pandémia, és az orosz-ukrán háború. Ezek a kérdések önmagukban is rendkívüli rátermettséget, fegyelmezettséget és stratégiai lényeglátást igényelnek, de Magyarország eddig mindegyikre olyan választ tudott találni, amely leginkább megfelel a nemzeti érdekeknek. Úgy értékelt, hogy a világban megfigyelhető trendek bizonyítják, hogy a kereszténydemokrata értékekre sosem volt még akkora szükség, mint manapság.

Az újraválasztott frakcióvezető hatékony szereplést ígért a következő parlamenti ciklusban is. A KDNP szempontjából hangsúlyos helyen említette a családtámogatási rendszert, a nemzetpolitikát érintő kérdéseket, az egyházügyi témákat, és jelezte: továbbra is kiemelt ügyként tűzik zászlóra a teremtett világ védelmét.

Harrach Péter, Vejkey Imre és Szászfalvi László mellett új frakcióvezető-helyettes lesz Nacsa Lőrinc.

(A nyitóképen, balról jobbra: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Mihálffy Béla, a frakció új tagja és Simicskó István újraválasztott frakcióvezető a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-választásának eredményéről tartott sajtótájékoztató után az Országházban 2022. április 26-án.)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×