eur:
393.41
usd:
368.02
bux:
65971.16
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Szabadnapos börtönőrök vették elejét a komolyabb bajnak – videó

A saját életüket kockáztatták azok a kerületfelügyelők, akik kedd reggel oltani kezdtek egy kigyulladt kamiont Tiszavasvári és Nyíregyháza között. A kamion raktere még csak füstölt, amikor megálltak segíteni, de nem sokkal később már nagy lángokkal éget. A kamion veszélyes anyagot szállított, ami nehezítette az oltást.

A két börtönőr hazafelé tartott a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből az éjszakai műszak után Tiszavasvári és Nyíregyháza között, amikor észrevettek egy kamiont, aminek füstölt a raktere.

„Ösztönből jött minden, nem agyaltunk rajta. Amikor láttuk, hogy füstöl, megálltunk és már mentünk is oda segíteni” – mondta az Origónak Tömöri Attila bv. őrmester.

Ekkor vették észre, hogy középen a ponyva már kezd égni. A kocsijukban volt egy kisebb poroltó, azzal elkezdték oltani a lángokat, majd a kamionostól kértek egy nagyobbat és azzal folytatták.

„Megkérdeztük tőle, hogy mit szállít, mire azt válaszolta, hogy veszélyes anyagot. Többek között sósavat és gyomirtót” – idézte föl a börtönőr. Nem sokkal később lenyitották a raktér ajtaját, és elkezdték lepakolni a kamionról a műanyag kannákat.

Amikor már közeledett a tűz és nem tudtak több dolgot lepakolni, leszálltak és

megállították a forgalmat, nehogy megsérüljön valaki, ha esetleg robbanás történne.

Végül a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, senki sem sérült meg.

„Nekem ez egy nagyon nagy adrenalin bomba volt. Egy nyugalmas éjszaka után egy ilyen eseménybe belecsöppenni” – tette hozzá Tóth Péter bv. őrmester.

Az eset kapcsán a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet – közleményében – úgy fogalmaz, munkatársaik a baleset kármentesítésekor „rendkívüli helytállásukról tettek tanúbizonyságot”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×