eur:
394.28
usd:
370.33
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
ZAGREB, CROATIA - MARCH 11: Police officers take security measures after an alleged unmanned aerial vehicle crashed in the Croatian capital Zagreb on March 11, 2022. Police find parachutes near crash site. (Photo by Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images

Zágrábi drón: kérdéseket tett fel a kormánynak az Egységben Magyarországért

A horvátok vasárnap jelentették be, hogy a magyar légtéren átrepülő TU-141 típusú szovjet gyártású eszközön légibomba volt.

Az Egységben Magyarországért azonnali és határozott választ vár Orbán Viktortól arra, hogy szerinte képes-e a magyar honvédelem megvédeni Magyarországot azután, hogy március 10-én éjjel 40 percen át zavartalanul repülhetett a magyar légtérben az a TU-141 típusú drón, amelyre a horvát védelmi miniszter közlése szerint egy bomba volt rögzítve – írja közleményében az ellenzéki összefogás.

Kérdéseik a következők:

  • „Kérdezzük a Honvédelmi Minisztériumtól, hogy álláspontjuk szerint Magyarország védelmét az jelenti-e, az amit a pénteki közleményükben írtak, hogy »nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékeltük ... Hazánkba történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva, az az ország légteréből távozott.«
  • Kérdezzük a minisztériumot és a miniszterelnököt, hogy felszálltak-e a Gripenek ellenőrizni a drónt? Ha nem, miért nem?”

Az Egységben Magyarországért álláspontja szerint a magyar honvédség tényleg észlelete a drónt, akkor elfogadhatatlan magyarázkodás, hogy úgy ítélték meg, hogy az nem jelentett veszélyt. Ez nem stratégiai nyugalom, hanem közveszélyes mulasztás és dilettáns kormányzás – írják.

Egyértelmű választ várnak arra, hogy tudta-e a kormány, hogy a TU-14-es bombával van felszerelve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×