eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kásler Miklós: nem az számít, ki hány oltást kapott, hanem az, hogy mikor

A miniszter arról beszélt, hogy a 4. oltás elsősorban a 60 év felettieknek ajánlott.

"Nem azt kell figyelembe venni, hogy ki hány oltást kapott eddig, hanem azt, hogy az oltások között mennyi idő telt el" – mondta Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjúban. Az emberi erőforrások minisztere szerint a védettségi szint körülbelül 4-5 hónapon keresztül áll fenn, de a 4. hónap után először lassan, majd rendkívül gyorsan csökken. "Arra utaló adatok vannak például Izraelből, hogy a 4. oltás háromszor jobban védi az embereket a súlyosabb megbetegedéstől és a fatális betegséglefolyástól, mint megelőzően" – hangsúlyozta.

Hozzátette: 4 hónappal a 3. oltás után elsősorban a 60 év feletti embereknek ajánlott a 4. oltás, illetve akik olyan társbetegségekben szenvednek, mint a szívelégtelenség, infarktus, krónikus tüdőbetegség. Ezeknek a betegségeknek a kezelésével foglalkozik a 2018-ban létrehozott Nemzeti Egészségügyi Programok, illetve a 2021-ben megalakult Nemzeti Infektológiai Program. A 6 Nemzeti Egészségügyi Programnak köszönhetően, ha lesz egy nagy pandémia 5, vagy 6 év múlva, akkor a magyar lakosság sokkal jobb egészségi állapotban fogadja azt a helyzetet – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója szerint végéhez közelít a járvány, úgy reagált: Hans Kluge elhamarkodottan soha nem nyilatkozik, de ugyanígy más teoretikus megközelítések is lehetnek.

Az interjú során szóba került a Szent Imre Kórházban történt tüzeset, amely egy halálos áldozatot követelt. A miniszter kiemelte: a sürgősségi osztály teljes rekonstrukcióra szorul, amelynek pénzügyi igénye majdnem félmilliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×