eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Egy pakisztáni kitérővel bővülhet Orbán Viktor februári programja

Pakisztáni sajtóértesülések szerint a magyar miniszterelnök várhatóan még februárban az ázsiai köztársaságban tehet hivatalos látogatást, amiről Fazekas Béla nagykövet is említést tett egy diplomáciai megbeszélésen.

Fazekas Béla, Magyarország iszlámábádi nagykövete közölte, hogy a magyar miniszterelnök várhatóan februárban látogat Pakisztánba, és várakozással tekint a különböző területeken, köztük a sportban való együttműködésről szóló megállapodások aláírására. A nagykövet Muhammad Uszman Dárral, a miniszterelnök ifjúsági ügyekért felelős különleges asszisztensével tartott egyeztetésen beszélt a lehetséges hivatalos útról – derül ki az Associated Pakistan Press beszámolójából.

A Napi.hu a felvetett találkozó, Orbán Viktor esetleges iszlámábádi látogatása kapcsán megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki mindösszesen annyit közölt, hogy „a miniszterelnök külföldi hivatalos útjairól kellő időben tájékoztatást adunk a szerkesztőségeknek”.

Februárban zsúfolt hónapja lehet a kormányfőnek: Vlagyimir Putyinnal való találkozójára február 1-jén kerül sor Oroszországban, február 12-én tartja évértékelő beszédét, amely egyben a választási kampány kezdete is lesz, majd február 17-én Jair Bolsonaro brazil elnök érkezik Budapestre.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×