eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc: voltam hatalom közelében, most se vagyok nagyon messze

A volt miniszterelnök friss Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a hatalom hajlít, és erre nincs megoldás, csak ellenszer.

Gyurcsány Ferenc, akit Márki-Zay Péter arra kért, hogy ne vegyen részt az ellenzéki választási kampányban, a Facebookon rövid bejegyzésekben fejti ki aktuális politikai véleményét. Kedden azt a természetfilozófiai vitát járja körül, hogy az ember jónak születik-e.

"Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze. Láttam és látom, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Nem állítom, hogy mindenki becstelen lesz. Egyáltalán nem. De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van aki eltörik" – írja a volt miniszterelnök Völner Pál ügyére és a kormányra utalva.

A Dk elnöke úgy véli, erre valójában nincs megoldás, csak ellenszer.

"Én hajlok arra, hogy elfogadjam: az emberek többsége gyarló. Kisebb, nagyobb hibával él. Én is, mi is. Ezért kell a hatalmat ellenőrizni, számon kérni, mert személyes garancia nincs, csak intézményes garancia lehet. Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi" – írja Gyurcsány Ferenc, és azért kampányol egyet Márki-Zay Péter mellett, mondván, szavazzanak rá és az ellenzékre, mert szerinte az országot ne emberi hiba irányítsa, hanem erény, és erre csak ezen az oldalon van esély.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×