INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

büntetőfékezés

ügyészség

kisfilm

figyelemfelhívás

bűncselekmény

Detail on the rear light of a car.

A büntetőfékezésért súlyosabb szankciót szabna ki az ügyészség

Infostart

Kisfilm készült arról, mi húzódik meg ezen bűncselekmények hátterében.

Az utóbbi időkben egyre több figyelmet kapnak a büntetőfékezéses ügyek, melyek kapcsán a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a saját szakmai gyakorlatában tapasztalt jellemző helyzetekről beszél az ügyészség új kisfilmjében, tudatosítva, hogy ezek a legtöbbször hirtelen indulatból elkövetett közúti manőverek bűncselekmények.

Mónok Andrea mások mellett kiemeli, talán az utóbbi év bezártsága okán, az emberek sokkalta indulatosabbá, meggondolatlanabbá váltak a vezetésben is, így gyakoribbá vált az utakon az úgynevezett leckéztetés, ami szinte kivétel nélkül tetten érhető a büntetőfékezéses ügyekben. Türelmetlenebbek az emberek, másképp vezetnek, gyorsabban oda akarnak érni – sorolta a szakértő megjegyezve, hogy a büntetésfékezések jellemzően az autópályákon történnek.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, utalva Berki Krisztián ügyére, hogy a leckéztető sofőr rendszerint nem gondol bele abba, hogy nemcsak a saját életét, testi épségét veszélyezteti, hanem több más emberét is.

Ezért aztán örömteli, hogy minduntalan felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy a büntetőfékezés egy súlyos – veszélyeztetési – bűncselekmény, még abban az esetben is, ha nem történik sérülés, vagy anyagi kár.

„Igenis, a joggyakorlatot arra kell terelni, hogy ezért ne egy „ejnye-bejnye” legyen a szankció, hanem „ugorjon” a jogosítvány,

hogy valóban elgondolkodjon a tettein az elkövető” – fogalmazott Mónok Andrea.

Nyitókép: bizoo_n/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018