eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Berki Krisztián főpolgármester-jelölt az önkormányzati választáson a XIII. kerületi Madarász Viktor óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Két év felfüggesztettet kapott a büntetőfékező Berki Krisztián

Az ítélet nem jogerős.

Döntés született Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében: a bíróság kimondta az egykori Fradi-vezér bűnösségét közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében. A kirótt büntetés két év szabadságvesztés, négy év próbaidőre felfüggesztve, illetve 2 évre eltiltották a vezetéstől – számolt be a Blikk.

Ismeretes, Berki Krisztián még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie. A buszban több mint 2,5 millió, Berki Krisztián bérelt Bentley-jében pedig több mint 14 millió forintnyi kár keletkezett. A vád közúti veszélyeztetés, az ügyészség 2 év 6 hónapot kért a celebre.

Az ütközéstől többen megsérültek: az ülő utasok közül volt, aki a földre esett, mások az előttük lévő kapaszkodórudakban ütötték meg magukat. Egy női utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is az autóban.

A Blikk beszámolója szerint az ügyész a perbeszédében azt mondta, hogy indokolt, hogy Berki letöltendő börtönre ítéljék: „A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz. A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet” – fogalmazott.

Berki Krisztián az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta,

nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel.

A bíróság ezután egy rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berki Krisztián, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×