eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje Szolnokon 2015. december 3-án. Az intézményben több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Nem találják a novemberben elcserélt beteg hamvait

Csak akkor derült ki, hogy a 88 éves nő már két hete meghalt, amikor a látogatóba érkező lánya mást talált a kórházi ágyon.

November óta próbál egy kétpói nő a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Az esetet bonyolítja, hogy a 88 éves halott iratai is eltűntek, legalábbis a lánya ez idáig nem kapta vissza – írja a Blikk.

Amint arról korábban az Infostart is beszámolt, november végén a szolnoki kórházban összecseréltek két koronavírusos beteget, akik egyike elhunyt. A tévedés csak úgy derült ki, hogy amikor az elhunyt 88 éves nő lánya bő két hét után bemehetett meglátogatni édesanyját a kórházba, nem ő feküdt azon az ágyon, ahol az adatok szerint neki kellett volna.

Az édesanyja hamvait kereső kétpói nő arról számolt be a Blikknek, hogy november 18-án szállították be édesanyját a Covid-osztályra. Mint mondta, a főorvos akkor hitte el, hogy tévedés történt, amikor megmutatta neki édesanyja fotóját. Ismerte az ott fekvő nőt, így egyből sikerült azonosítani. Azt mondták, összecseréltek betegeket.

Később az igazgatótól azt tudta meg, hogy bár folyamatos érdeklődésére azt felelték, hogy jobban van, vélhetően a Covid-osztályon halt meg, de

a hamvait sem kapta meg a mai napig.

A halotti anyakönyvi bizonyítványt is utólag állították ki. Azt mondta, az ágyon talált nő is meghalt, de a papírjain olyan gyógyszerek vannak, amiket sosem szedett, az édesanyjáén szintén. Akkor kinek a kórlapja van nálam és M.-éknél? – tette fel a kérdést.

A gyászoló nő ügyvédet fogadott. Lichy József az ügyről elmondta, azt is szeretnék elérni, hogy kiderüljön, melyik sírhelyen fekszik, és ha ez megvan, szolgáltassák vissza. Ami történt, az kegyeleti jogsértés – fűzte hozzá.

A rendőrség jelenleg gondatlanságból elkövetett intellektuális közokirat-hamisítás ügyében nyomoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×