INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

szolnok

kórház

betegcsere

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje Szolnokon 2015. december 3-án. Az intézményben több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be.

Nem találják a novemberben elcserélt beteg hamvait

Infostart

Csak akkor derült ki, hogy a 88 éves nő már két hete meghalt, amikor a látogatóba érkező lánya mást talált a kórházi ágyon.

November óta próbál egy kétpói nő a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Az esetet bonyolítja, hogy a 88 éves halott iratai is eltűntek, legalábbis a lánya ez idáig nem kapta vissza – írja a Blikk.

Amint arról korábban az Infostart is beszámolt, november végén a szolnoki kórházban összecseréltek két koronavírusos beteget, akik egyike elhunyt. A tévedés csak úgy derült ki, hogy amikor az elhunyt 88 éves nő lánya bő két hét után bemehetett meglátogatni édesanyját a kórházba, nem ő feküdt azon az ágyon, ahol az adatok szerint neki kellett volna.

Az édesanyja hamvait kereső kétpói nő arról számolt be a Blikknek, hogy november 18-án szállították be édesanyját a Covid-osztályra. Mint mondta, a főorvos akkor hitte el, hogy tévedés történt, amikor megmutatta neki édesanyja fotóját. Ismerte az ott fekvő nőt, így egyből sikerült azonosítani. Azt mondták, összecseréltek betegeket.

Később az igazgatótól azt tudta meg, hogy bár folyamatos érdeklődésére azt felelték, hogy jobban van, vélhetően a Covid-osztályon halt meg, de

a hamvait sem kapta meg a mai napig.

A halotti anyakönyvi bizonyítványt is utólag állították ki. Azt mondta, az ágyon talált nő is meghalt, de a papírjain olyan gyógyszerek vannak, amiket sosem szedett, az édesanyjáén szintén. Akkor kinek a kórlapja van nálam és M.-éknél? – tette fel a kérdést.

A gyászoló nő ügyvédet fogadott. Lichy József az ügyről elmondta, azt is szeretnék elérni, hogy kiderüljön, melyik sírhelyen fekszik, és ha ez megvan, szolgáltassák vissza. Ami történt, az kegyeleti jogsértés – fűzte hozzá.

A rendőrség jelenleg gondatlanságból elkövetett intellektuális közokirat-hamisítás ügyében nyomoz.

Nyitókép: MTI/Bugány János
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018