eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai a főváros XVII. kerületében 2021. március 19-én. Az életmentésre tervezett mobil intenzív egység (Mobile Intensive Care Unit, MICU) tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz. A mentőautó felszereltsége akár komolyabb beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi. A koronavírus-járvány idején az egység feladatai közé tartozik a súlyos, lélegeztetett betegek szállítása, a betegellátás és tesztelés.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Betegcsere: azt mondták, meggyógyult az édesanyja, de kiderült, hogy már rég elhamvasztották

A szolnoki kórházban történt a fatális betegcsere. A 88 éves nő koronavírus-fertőzéssel került a Covid-osztályra, lánya azt a tájékoztatást kapta, hogy meggyógyult, de csak jóval később engedték be látogatni. Az ágyon viszont egy idegent talált az édesanyja adataival.

Összecseréltek két idős beteget a szolnoki kórházban. Egyikük november 26-án meghalt, ám erről a másik beteg hozzátartozóit értesítették. Az elhunyt nő lánya kedden véletlenül tudta meg, mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját, akiről azt közölték korábban, hogy javul az állapota – írja az Index az RTL Klub beszámolója alapján.

A 88 éves nőt koronavírus-fertőzés miatt november 19-én szállították a szolnoki kórház Covid-osztályára, néhány nappal később jó hírekkel hívták a kórházból, az édesanyja elkerült a krónikus belgyógyászatra, öt nap után nem volt láza és koronavírusos sem volt. A nő szerette volna meglátogatni édesanyját, de erre csak most kedden, tehát a kórházba kerülése után két és fél héttel kapott engedélyt.

Ám

az ágyon az édesanyja adataival egy másik nőt talált.

Rögtön szólt a nővérnek, hogy nem az ő édesanyja fekszik ott. A nővér nem hitt neki, ezért a telefonjában keresett fényképet, majd megmutatta. Ezt követően a főorvosnak is jelezte, hogy összecserélhették a betegeket, és mivel nem tudta, hol van az édesanyja, hívta a rendőrséget.

Szerdán aztán újra elment a kórházba, ahol mondta a főorvosnak, hogy szeretne elmenni a Covid-osztályra, és azonosítani az édesanyját, mert lehet, hogy még él.

Ezután már a kórház igazgatója fogadta, és elmondta, hogy

az édesanyja november 26-án meghalt, sőt el is hamvasztották.

A kórház elismerte az RTL Klubnak is a betegcserét. Az elhunyt lánya arról számolt be, hogy az elcserélt adatok miatt rosszul gyógyszerezhették az édesanyját, állítása szerint ebben az igazgató igazat adott neki. A gondot az okozhatta, hogy nem voltak karszalagozva a betegek.

Az ügyet a rendőrség vizsgálja.

Az elhunytnak hitt nő lányát nagyon felkavarta, hogy édesanyja mégis életben van, ő nem kívánt nyilatkozni az tévécsatornának.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×