eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Bizarr poroltós-tűzriadós eset keltett riadalmat egy egerszalóki hotelben szilveszterkor

A 44 éves érdi vendég ténykedése nyomán még a tűzoltók is kivonultak, a hotelt kiürítették.

Az rtl.hu olvasói beszámoló és a hatóságok közlései alapján számolt be az esetről. Azt írták, hogy a szilveszteri mulatság után, hajnal háromnegyed kettő körül, amikor már többen aludtak, megszólalt a tűzriasztó. Egy idő után a vendégek elkezdték elhagyni az épületet. Többen pánikba estek, gyerekek sírtak – írták olvasójuk tapasztalatai alapján.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A rendőrségi közlés szerint őket hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy "tűz van, tűz van".

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón.

A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták.

A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik.

Hunguest Hotels közölte: téves riasztás miatt vonultak ki a tűzoltók és a mentők újév hajnalán. A vendégek – érthetően – megijedtek a riasztó megszólalásakor, de folyamatosan tájékoztatták őket az eseményekről – közölték. Az épület előtt nagyjából 15 percet tölthettek a vendégek, akik inkább együttműködőek voltak a hotel szerint.

A megyei katasztrófavédelem tudatta: a hotel automata tűzjelző rendszerén keresztül kaptak riasztást a tűzoltók. Az egri hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A hotel épületét a protokoll szerint átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Ők nem indítottak vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×